טאבונים

אצלנו ב – BBQ תוכלו למצוא מגוון טאבונים, גרילי אבן ועוד מהרמה הגבוהה ביותר שקיימת… תוכלו להכין למשפחה וחברים את המתכונים האהובים עליכם: פיצות, פוקאצ’ות, בשרים מעושנים, פיתות, מאפים מיוחדים, לחמים ועוד. ישנם הרבה טאבונים בשוק אבל אנו מחזיקים את הטובים ביותר. אז למה אתם מחכים בחרו את הטאבון האהוב עליכם והזמינו עכשיו!
לסדנת עישון בשר לחצו כאן

טאבון הוא כלי נהדר לאפיה

הטאבון הוא למעשה סוג של תנור. חימום הטאבון נעשה על ידי הדלקת אש מתחתו. נעשה בסוג תנור זה שימוש נרחב בעבר והוא שימש משפחות וכפרים רבים במזרח התיכון.

טאבונים מודרנים

בעבר הטאבון היה עשוי בפשטות אך כיום ניתן למצוא עיצובים חדשניים ומקוריים. למשל קיימים טאבונים העשויים מיציקות בטון וטאבון פחמים. מלבד זאת פופולרי מאוד גם לבחור בטאבון גז.

מה ניתן לאפות על הטאבון

בכל טאבון ניתן לאפות שלל מאכלים, ביניהם לחמים שונים, פיצות ועוד מאכלים שונים רבים. המגבלה היחידה אודות האפיה על הטאבון היא הדמיון. אפשר להכין בצק עם שילובים שונים רבים כגון אגוזי מלך, אגוזי מקדמיה, אגוזי לוז, פקאנים וגם צימוקים.

שילוב הטאבון במסיבות

הטאבון הוא אטרקציה נהדרת במסיבות של ילדים. הוא מאפשר רעיון ייחודי ושונה מאשר המסיבות הסטנדרטיות. לא רק מסיבות של ילדים יכולים להנות משילוב טאבון, אלא גם ארועים אחרים של מבוגרים. ביניהם חגיגות ימי הולדת, ארועים בעבודה ואפילו חתונות. הטאבון מאפשר להכניס מאכלים ייחודיים ומעניינים שיגרמו לכל האורחים לזכור את הארוע לזמן רב. הטאבון הוא אטרקציה נהדרת ואינו מחייב עבודת הכנה רבה לפני העבודה עליו.

טאבוני עץ וטאבוני גז

קיימים יתרונות וחסרונות בין שני סוגי טאבונים אלה. השימוש בטאבוני עץ למשל הוא זול יותר, חומר הגלם עץ זול יותר מחומר הגלם גז. עם זאת העבודה עם עץ פחות נקיה מאשר עבודה עם גז. הבדל נוסף נובע בטמפרטורה אליה ניתן להגיע עם כל אחד מסוגי הטאבונים. טאבונים של עץ יכולים להגיע לטמפרטורה של 550 מעלות ואילו טאבוני גז מגיעים עד לטמפרטורה של 450 מעלות בלבד. כמו כן טאבון מעץ מחייב תחזוקה שוטפת של הארובה וניקוי שלה וטאבון גז לא.

סוג הטאבון העשוי מאבן מלבני שמוט

סוג טאבון זה, העשוי מאבן מלבני שמוט מורכב כולו מלבנים. לבנים אלה נקראות לבני שמוט. הן מיוצרות מחוץ לארץ בתוך תבניות ונשרפות בטמפרטורה מאוד גבוהה של 1500 מעלות צלזיוס! היתרון של שרפה זו היא העמידות הגבוהה לאורך זמן רב מאוד. העמידות המתקבלת היא עמידות לחום, פן חשוב מאוד בטאבונים.

"" was added to wishlist